ACTSMART

Aftësite që duhet të zotërohen nga 20-vjecarët

Kjo eshte nje nga periudhat me te rendesishme te jetes dhe si e tille te gjithe 20-vjecaret nese duhet te investojne diku duhet te investojne te vetja e tyre. Te investosh ne jeten tende nuk do te thote te shpenzosh shuma te medha parash. Ty te duhet pak inspirim dhe disa sygjerime per tu bere versioni me I mire I vetes tende. Lexoni keto keshilla  mbi aftesite qe ju duhet te zoteroni per te qene nje 20-vjecar I suksesshem.                                                                  

1.Aftesi reklamuese apo shitese.

Nuk eshte e nevojshme qe te jesh nje shites apo tregetar per te zoteruar aftesi te tilla. Cdo moment qe do te te duhet ndihme apo do te arrish dicka, keto aftesi do te te ndihmojne shume.

2.Besimi ne vetvete.

Po , kjo eshte nje aftesi. Nese nuk e keni zoteruar akoma kete aftesi beni sikur e keni, “Fake it till you make it”. Kjo gje do  te te bej gradualisht me te sigurt ne vetvete.

3.Pozitiviteti.

Jeta eshte e veshtire.  Personat  te cilet jane te lumtur nuk jane ata njerezit me fat, ata jane thjesht te zgjuar mjaftueshem per te vendosur te qendrojne positive.

4.Pavaresia.

Perpiqu qe ti zgjidhesh gjerat vet ne menyre active ne vend qe te kerkosh ndihme. Mbeshtetu te vetja jote dhe jo te te tjeret.

5.Binde veten tende.

Ndonjehere te bindesh veten eshte ndoshta me e veshtire se sa te bindesh te tjeret.Zotero kurajon per te perballur te verteten dhe bej ndryshimin e duhur.