ACTSMART

4 Mënyra praktike për të qenë më të organizuar.

Të qenurit i organizuar , vecanërisht ne ditët që po jetojmë është një must.  Koha kalon kaq shpejt, presioni mbi ne sa vjen dhe rritet dhe organizimi mbetet e vetmja zgjidhje për të përballuar situatën si duhet.

Mendoni pak, a po ia dilni si duhet me cdo detyre apo pergjegjesi qe keni ?
Jeni produktiv ?
Jeni te kenaqur me veten ?

Ka disa menyra sesi te jemi me te organizuar dhe ta kontrollojme ne diten dhe jo thjesht te shikojme sesi na ikin ore te tera para syve tone.

 

Fillojme me disa ide te thjeshta:

1.Shkruaji gjërat.

Përdor një bllok ku shënon gjërat e tua, telefonin apo edhe kompjuterin. Do t’iu sugjeroja aplikacione si Any.do apo Bullet Journal. Personalisht i përdor dhe më kanë ndihmuar. Ti shkruash është kaq e rëndësishme, sepse ka nje impakt të fuqishem në trurin tonë. Të ndihmon të jesh e fokusuar, të planifikosh gjërat që do të bësh dhe të kordinosh aktivitetet me njëra tjetrën.
Lehtëson stresin dhe krijon ndjenjën e produktivitetit. Pikërisht ajo që kemi nevojë, apo jo ?

2.Bëje tani!

Bëji gjërat në kohën e duhur, përpiqu të mos I shtysh për më vonë sepse përfundojne të lëna pas dore per jave te tera. Mënyra më e mirë për të bëre dicka , është ta bësh tani!

3.Zgjohu heret.

Në këtë pikë, shumë prej jush ndoshta nuk do të jeni dakort me mua, por besomëni se nuk vjen asgjë nga gjumi i tepërt. 7-8 ore janë të mjaftueshme për të qene gati për ditën tjetër. 
Ngrihuni herët dhe shfrytëzoni kohën për gjërat tuaja, për ta planifukuar ditën, për të bëre aktivitetet qe iu pelqejnë. Ndoshta një vrap në mëngjes, apo kohë për ta kaluar me veten duke medituar, duke dëgjuar video motivuese në mengjes etj.

4.Krijoni nje rutine.

Termi rutinë është dicka që duam ta shmangim, sepse na lodh, por kur bëhet fjalë për një rutinë të shëndetshme është dicka që duhet ta bejmë të gjithë. Fillo me ide të vogla .

Disa ide për mëngjesin mund të ishin:
Mos shtypni snooze kur bie alarmi. Pini uje ( këshillohet 1.5l në    ditë). Bëni shtratin tuaj. Disa ushtrime të thjeshta në shtëpi do të ishin ideale.  Fokusohuni tek detyrat e ditës. Përdoreni telefonin sa më pak.

Përshtati: Hygerta Shehu